Patienter berättar

”Livet förändrades med en enkel behandling”

Thorbjörn Lindgren sprang på toaletten stup i kvarten och led av både läckage och urinträngningar. Tack vare en enkel behandling är han idag helt problemfri.

Efter 60-årsåldern svullnar prostatan hos många män vilket gör att prostatan klämmer åt kring urinröret och sädesledare. Ofta blir urinblåsan påverkad och för många blir det svårare att kissa och tömma blåsan. Fenomenet kallas godartad prostataförstoring och är ofarligt, men jobbigt att leva med.

”Slipp nattkissandet”

Foto Joachim Grusell

Trots att Sören Broman led av förstorad prostata fick han ingen information om behandling med mikrovågor. När han av en slump hörde talas om metoden fick han hjälp direkt. Till kostnad av ett vanligt läkarbesök.

– Det var som att börja leva på nytt.
Prostatabehandling med mikrovågor kan få dig att bli av med nattkissandet och urinträngningarna. Efter bara tio minuters behandling med lokalbedövning.

”Det känns fantastiskt att en timmas behandling, kan ta bort 10 år av ständiga toabesök”

Jag lovade att följa upp mina tidigare insändare efter att jag behandlats med ProstaLunds CoreTherm® värmebehandling. Jag fick min behandling igår. 60 minuter senare var jag klar och åkte hem. Jag blev mycket imponerad av effektiviteten i hela processen.

Ett lag på fyra personer, en läkare, en biträdande läkare (kanske lärling), en sjuksköterska och en lugnande sjuksköterska tog hand om mig. De genomförde en steg-för-steg-behandling. Jag var vaken och lokalbedövad. De besvär jag hade kan beskrivas som intensiv urinträngning under och efter behandling. En känsla av kissnödighet var påtaglig även efter behandlingen men nu, dagen efter, har jag inga besvär alls.

Jag kommer att bära en kateter tre till sex veckor och en påse på insidan av låret, men det känns inte särskilt besvärande.

Det känns fantastiskt att en timmas behandling, kan ta bort tio år av ständiga toabesök, dag som natt. Samt vetskapen av att den tiden av besvär är över, och tvärtom inte ökar, resten av mitt liv. Den timman kommer att ge mig en kraftig ökad livskvalitet samt känslan av att inte behöva vara en gammal man med gubbproblem.

Tack ProstaLund och Sonny Schelin för vad ni har åstadkommit.

Måtte alla svenska äldre män inte sväva i ovisshet eller rädsla för att behandla och förändra sina liv.

Rulla till toppen